Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Καλώς ήρθατε στο ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΥ

Το ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΥ διαθέτει ένα δίκτυο θεραπευτικών υπηρεσιών που μπορεί να αντιμετωπίσει ολοκληρωμένα το πρόβλημα της χρήσης ναρκωτικών ουσιών.

Στους χρήστες ναρκωτικών ουσιών, η Μονάδα προσφέρει συμβουλευτική υποστήριξη, ενημέρωση για τις δυνατότητες θεραπείας, εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες, φροντίδα για τη σωματική υγεία.
Εφόσον το επιθυμούν, οι συμμετέχοντες μπορούν να προετοιμαστούν για να ενταχθούν και πραγματοποιήσουν την ψυχική τους απεξάρτηση είτε στην ανοιχτή θεραπευτική Κοινότητα  που λειτουργεί στα Ιωάννινα είτε σε θεραπευτική Κοινότητα διαμονής του ΚΕΘΕΑ σε άλλη πόλη.

Για τους εργαζόμενους και φοιτητές που εντάσσονται στην ανοιχτή θεραπευτική Κοινότητα των Ιωαννίνων, παράλληλα με τη διαδικασία απεξάρτησης, βαρύτητα δίνεται στην υποστήριξή τους, προκειμένου να σταθεροποιηθούν και να εξελιχθούν στον εργασιακό τομέα ή να ολοκληρώσουν την εκπαίδευσή τους.

Το Κέντρο Κοινωνικής Επανένταξης υποστηρίζει την ομαλή μετάβαση στην κοινωνία όσων έχουν ολοκληρώσει Θεραπευτική Κοινότητα.
Παρέχει δυνατότητα διαμονής σε ξενώνα, συμβουλευτική, εκπαίδευση και κατάρτιση, επαγγελματικό προσανατολισμό και προώθηση στην απασχόληση, επίλυση νομικών εκκρεμοτήτων, υποστήριξη για την βελτίωση των σχέσεων με την οικογένεια και για την πρόληψη της υποτροπής.

Το Κέντρο Οικογενειακής Υποστήριξης υποστηρίζει το οικογενειακό περιβάλλον των χρηστών, ανεξάρτητα από το αν οι τελευταίοι θέλουν ή έχουν ενταχθεί σε θεραπεία.
Στα μέλη της οικογένειας παρέχεται ενημέρωση, συναισθηματική στήριξη και φροντίδα, αλλά και εκπαίδευση για το πώς θα ενισχύσουν το κίνητρο του χρήστη ναρκωτικών για θεραπεία και θα τον υποστηρίξουν κατά τη διάρκειά της.